Hur hittar jag på nya Draken Film?

3 min. lästidsenaste uppdatering: 05.06.2024

Draken Film har länge sett ut på samma sätt men vi har nu gjort en stor uppdatering av utseendet på vår web för att det ska bli en trevligare upplevelse för dig som prenumerant. Alla funktioner finns kvar sedan innan men lite saker har fått nya namn eller flyttat på sig.  Här har vi samlat de viktigaste förändringarna.

Utforska och Hem blir Filmer på hemsidan och Hem i apparna

Vi har samlat hela filmbiblioteket på samma ställe för att du lättare ska hitta de filmerna som du vill se. Här hittar du tillexempel kategorier som Drama, Filmer från island, Guldpalmsvinnare men också roligare kategorier som Coming-of-age-klassiker.

Samtidigt lägger vi till genrer och kategorier i menyn så att du lätt hittar rätt direkt.

Mina favoriter blir min lista

För att det ska bli mer samstämmighet mellan apparna och webbsidan byter mina favoriter namn till min lista och symbolen för att lägga till och ta bort filmer från min lista ändras också så att det blir samma i appar och på hemsidan.

Du hittar min lista på mina sidor i webbläsaren eller under Mina filmer- Mina lista i appen.

För att lägga till en film i min lista söker du fram filmen och klickar på:  och för att ta bort en film klickar du på

Artiklar blir Redaktionellt

Draken Film är inte bara filmer, vi har också en redaktion som hjälper dig navigera genom Stumfilmernas guldgosse i retrospektiv delar intervjuer med filmvärdens giganter som Kieslowski och hämtar in filmtips från filmskapare, skådespelare och filmskribenter som Marian Mathias

Vill du läsa ännu mer om film kan du skriva upp dig på att få FLM, sveriges ledande filmtidskrift hemskickad i brevlådan. FLM ingår gratis i din prenumeration.  Du hittar anmälningsformuläret under inställningar på Mina sidor.

Draken film på bio blir Bio och flyttar in på en egen sida.

För att det ska vara lättare att hitta vilka de kommande biopremiärerna som du som prenumerant kan ta del av har vi flyttat in dem på en egen sida Bio där vi har samlat alla planerade filmer, med trailers och en lista över anslutna biografer. DIn biobiljett och aktuella visningar hittar du som vanligt i Draken Film appen under Bio.

Läs mer om hur bioblijetten fungerar.

Mitt konto och mina filmer blir mina sidor

Det som tidigare var två separata sidor, mina filmer och mitt konto flyttar nu in under mina sidor

Mina filmer flyttar in på Mitt filmbibliotek

• Min lista (tidigare mina favoriter) - här kan du spara filmer du vill se
  • Rekommenderat för dig- filmer baserat på dina tidigare filmval
  • Fortsätt titta - filmer som du har börjat titta på men inte sett klart på

Mitt konto delas upp på Prenumerationer och pass och inställningar

• Prenumerationer och pass hittar du dina aktiva prenumerationer, kan uppdatera betaluppgifter, avsluta prenumerationer och hitta dina kvitton.
  • inställningar kan skriva upp dig för att få FLM- tidningen gratis, ändra din adress och se vilket betalkort du har kopplat till ditt konto.

På mina sidor hittar du också vårt hjälpcenter och kontaktuppgifter under hjälp & kontakt samt användarvillkor under sekretess & villkor

Hittar du något som ser konstigt ut eller inte fungerar helt som det ska får du gärna höra av dig och berätta det för oss. Är det ett stort problem som gör att du inte kan se film, mejla oss på kontakt@drakenfilm.se är det ett mindre fel som en länk som inte funkar eller en text som ser lite konstig ut, fyll gärna i något av våra formulär så kollar vi på det så fort som möjligt.

Rapportera en bugg här.

Lämna förbättringsförslag här.

Lämna ett filmtips här