Hur väljer jag undertextspråk?

2 min. lästidsenaste uppdatering: 08.30.2024

Vissa av våra filmer har automatisk textning och då behöver du inte göra någonting. För de andra filmerna som har undertext behöver du ställa in texten manuellt. Det gör du på olika sätt i olika enheter, se nedan för beskrivningar för de flesta enheter.

Alla filmer har inte svensk text, men alla filmer med ett annat talat språk än svenska eller engelska är textade på åtminstone svenska eller engelska.

I en dator:

Välj undertextspråk genom att klicka på undertextsymbolen (en vit ruta med två svarta streck i), klicka på det språket som du vill ha undertext på.

I vår iOS-app/ android app:

Välj undertextspråk genom att först starta igång filmen, klicka på bilden av filmen igen och sedan på undertextikonen (en tv-ruta med streck i) högst upp i rutan.

Via Chromecast:

Om du strömmar film till en extern skärm via Chromecast behöver du sätta igång undertexten igen efter att du har börjat casta.

• Klicka på Chromecast-ikonen igen efter att du börjat casta,
  • Klicka på filmbilden eller uppspelningslisten för att få upp Chromecast-menyn
  • Välj undertext via CC-ikonen.

I våra TV-appar:

På Apple tv med touch-kontroll (Generation 4, tvOS 15)

1. Tryck på pausknappen för att få fram tidslinjen
  2. Gå ner och markera pratbubblan med två streck i som ligger intill tidslinjen
  3. Välj de undertexterna som du önskar

På Apple tv med tryck-kontroll (Generation 3)

1. Håll in mittenknappen
  2. Klicka på Undertexter
  3. Välj de undertexter du önskar

På Smart tv:

• Tryck på nedåt-knappen eller pausknappen/OK-knappen på fjärrkontrollen för att ta fram tidslinjen
  • Gå ned och markera undertextikonent under tidslinjen
  • Tryck på OK-knappen (ofta samma som pausknappen) och välj Svenska

På Android tv:

• Tryck på nedåt-knappen eller pausknappen/OK-knappen på fjärrkontrollen för att ta fram tidslinjen
  • Gå ned och markera undertextikonen under tidslinjen.
  • Tryck på OK-knappen (ofta samma som pausknappen) en gång för att öppna undertextmenyn, och en gång till för att aktivera undertexterna.