Hur väljer jag undertextspråk i datorn?

1 min. lästidsenaste uppdatering: 08.05.2024

Starta filmen du vill se. Klicka på filmbilden så att du får upp menyn. Klicka på ikonen som ser ut som svarta streck längst ner till höger vid filmbilden.

Alla filmer har inte text, men alla filmer med ett annat talat språk än svenska eller engelska är textade på åtminstone svenska eller engelska.

Vissa av våra filmer har automatisk textning och då behöver du inte göra någonting. För de andra filmerna som har undertext behöver du ställa in texten manuellt. Det gör du på olika sätt i olika enheter.

Om du använder Chromecast behöver du sätta igång texten efter att du har börjat casta.

I en dator:

• Starta filmen du vill se.
  • Klicka på filmbilden så att du får upp menyn.
  • Klicka på ikonen som ser ut som svarta streck längst ner till höger vid filmbilden.

undefined

• Klicka på det språk du vill ha undertexter på, i det här fallet svenska.

undefined

Om alternativet undertexter inte finns så har filmen antingen automatisk textning eller saknar undertext.

Om du inte får texten att fungera eller vill ha mer hjälp kontakta oss på kontakt@drakenfilm.se eller 031 339 30 19 så hjälper vi dig vidare.