Hur väljer jag undertextspråk i min TV?

2 min. lästidsenaste uppdatering: 08.05.2024

Starta filmen du vill se. Klicka på filmbilden så att du får upp menyn. Klicka på ikonen som ser ut som en pratbubbla/ två vita streck i en vit ruta, längst ner till höger vid filmbilden.

Alla filmer har inte text, men alla filmer med ett annat talat språk än svenska eller engelska är textade på åtminstone svenska eller engelska.

Vissa av våra filmer har automatisk textning och då behöver du inte göra någonting. För de andra filmerna som har undertext behöver du ställa in texten manuellt. Det gör du på olika sätt i olika enheter.

Om du castar eller Airplayar till din Tv följ guiderna för surfplatta eller telefon istället.

I Android/ LG/ SmartTV

• Börja först och främst med att spela upp valfri film.
  • Tryck på nedåt-knappen eller pausknappen på fjärrkontrollen för att ta fram tidslinjen.
  • Tryck uppåt. Så du markerar pratbubblan/ rutan med två streck i
  • Välj det språk du vill ha undertext på.

I Apple TV:

Det finns två metoder att ta till för att få fram önskat text- och ljudspår, beroende på vilken generation av Apple TV du använder.

• Börja först och främst med att spela upp valfri film.

undefined

Om du har en silvrig fjärrkontroll håller du bara inne mittenknappen (Select) en kort stund, så kommer du till en pratbubbla. Klicka på det alternativ som du vill ha.

undefined

Har du istället en fjärrkontroll som ser ut på detta vis så sveper du med fingret uppåt över touchplattan så kommer du till en pratbubbla. Klicka sedan på knappen och bläddra till den undertext du vill ha och klicka på knappen igen för att godkänna.

I en android/LG/ Samsung TV

• Starta filmen du vill se.
  • Klicka på filmbilden så att du får upp menyn.
  • Klicka på ikonen som ser ut som svarta streck längst ner till höger vid filmbilden.

undefined

• Klicka på det språk du vill ha undertexter på, i det här fallet svenska.

undefined

Om alternativet undertexter inte finns så har filmen antingen automatisk textning eller saknar undertext.

Om du inte får texten att fungera eller vill ha mer hjälp kontakta oss på kontakt@drakenfilm.se eller 031 339 30 19 så hjälper vi dig vidare.