Hur väljer jag undertextspråk på min telefon (android)?

1 min. lästidsenaste uppdatering: 08.05.2024

I vår app för android (telefon/surfplatta) väljer du undertextspråk genom att först starta igång filmen, och sedan klicka på undertextikonen (en tv-ruta med streck i) högst upp i filmrutan, klicka på undertexter och sedan på det språk som du vill ha undertexten på.

Om du använder Chromecast behöver du först starta castningen och sedan sätta igång undertexten.

Om du har en iphone eller ipad följ den här guiden för iphone istället

Alla filmer har inte text, men alla filmer med ett annat talat språk än svenska eller engelska är textade på åtminstone svenska eller engelska.

Vissa av våra filmer har automatisk textning och då behöver du inte göra någonting. För de andra filmerna som har undertext behöver du ställa in texten manuellt. Det gör du på olika sätt i olika enheter.

I vår android-app:

• Starta filmen du vill se
  • Klicka på undertextikonen (en tv-ruta med streck i)

undefined

• Klicka på det språk som du vill ha undertexter på
Om det inte finns några språk har filmen antingen automatisk text eller ingen text alls.

Om du inte får texten att fungera eller vill ha mer hjälp kontakta oss på kontakt@drakenfilm.se eller 031 339 30 19 så hjälper vi dig vidare.